Her i løbet af sommeren spurgte en veninde om jeg ikke ville lave en poncho til hende.

Jeg plejer ikke at lave bestilingsarbejde til andre, end hvis jeg lige kan overskue det. Jeg er ikke så god til at lave ting til andre. Jeg vil egentlig helst selv have udbytte af mit arbejde, så ego er jeg altså ??‍♀️.
Nå men, hvorom alting er, så sagde jeg alligevel ja. Mest fordi jeg har lavet en der ligner til Filippa og den var Tanja helt vildt med. Jeg var også ret vild med farvesammensætningen i den, så jeg sagde ja, da hun spurgte.

Resultatet kan ses her oven over.

Jeg har taget udgangspunkt i den opskrift fra Drops, som jeg brugte til Filippas poncho. Jeg slog 120 luftmasker op. Det passede sådan ca til mig selv og mit hoved er nok meget normalt i størrelsen, så jeg tog chancen.

Jeg har brugt noget andet garn og en mindre nål, nemlig en 3,5 til denne her udgave.
Jeg har brugt følgende garner:
3 Lurex sølv garn, 25 g 100% polyester
2 Drops alpaca, colour 3112
2 Drops Brushed Alpaca Silk, colour 12
2 Hjertegarn Extrafine merio 120, colur 6995
2 BC garn Selba, støvet rosa
3 Dale Falk, superwash, colour 0004
2 Drops Baby Merino, colour 15

Jeg har brugt forskellige slags alpaca garn, en silk alpaca og noget sølv garn. Jeg kan godt lide, at der er lidt forskelligt i striberne i en poncho, så den også er lidt sjov at røre ved og ikke er helt glat.

Bølgekanten er fundet på youtube her.
Det er en af mine yndlings kanter og den fungerer næsten til alt. Man kan også vælge at lave frynser, men det hader jeg selv at have på, så jeg kunne ikke overskue at lave det til andre heller, med mindre de selvfølgelig specifikt ønsker det.

Jeg har ikke taget noget for at hækle den, men fik lov til at beholde det resterende garn. Jeg fik så en lækker æske fyldte chokolader fra Summerbird, og det kan jeg sagtens leve med. Jeg synes det er svært at tage en pris for noget, som jeg i princippet elsker at lave og hvis jeg skulle regne det ud i timer, ville det hurtigt blive dyrt og når det er en vennetjeneste, så gider jeg ikke sætte pris på det.

Det tog mig ca en lille uge at hækle den. Det er jo ret nemt at hækle oldemorrækker, og jeg er ret hurtig med nålen. Så det gik ganske fint.

Jeg er selv ret tilfreds med resultatet, faktisk så tilfreds, at jeg overvejer, at lave en til mig selv.

De første 16 rækker. Jeg hæklede 3 rækker øverst, med den første farve og så to rækker af hver farve efterfølgende, pånær det sølv, hvor jeg hæklede 1 række og senere to rækker, for at give til modspil, så mønstret ikke blev så regidt.

Efter lidt mere en 3 farve sammensætningsomgange er den omkring børnestørrelse 8 år. Så skal jeg bare fordoble antallet af rækker før den ender ud i en voksen størrelse.

Ikke lige min yndlingsbeskæftigelse at hæfte ender. Men ja… det skal jo gøres. Jeg vil faktisk anbefale at hæfte dem undervejs. Det bliver lidt kludret af alle de ender.

Her kan man se de forskellige garner jeg brugte, liggende i farverækkefølge

Og her er Tanja så, iført sin nye poncho