Hæklet personlig vaskeklud med bogstav

Som alle andre, der hækler og laver håndarbejde, så har jeg altid en masse rester.

De blå farver er faktisk fra et tidspunkt, hvor jeg ville lave karklude og de blev bare for tykke med det garn. Det er ret tykt bomuld. Kan ikke lige huske hvad det hedder, men det er ikke 8/8, det pink er delvist et fejlkøb og så er noget af det fra en kjole til en dukke, hvor jeg købte for meget garn og derfor endte op med 5 ekstra nøgler af en grise farve, som jeg ellers ALDRIG ville bruge til noget som helst smiley

Nå men de er sådan set ret simple at lave, brug alm 8/4 bomuldsgarn, som den pink.

Start med at lave et bogstav på et ternet papir. Der er 50 masker på den lange led og 18 rækker. Man skal regne i firkanter, så 4 stgm giver et kvadrat. Dvs,
Jeg laver en margin på 10 masker i top og 11 bunden.


Du kan bruge disse bogstaver til inspiration

Vaskeklud med bogstav

1. Slå 100 lm op +2 til at vende med (i maske 50 sættes en maskemarkør, så du ved hvor den bukker, vaskekluden ligger jo dobbelt)

2. Hækl 100 stgm rækken ud og vend

3. Hækl 100 stgm i bagerste maskeled, så du får ribeffekt og vend

4. Begynd nu på dit mønster, lad den farve der er i baggrunden køre med ind bag maskerne, ligesom når du hækler en tråd, der skal hæftes med ind bag ved, så du slipper for at tage stoppenålen i brug. Husk at du kun skal tage bogstavtråden med på den side, hvor bogstavet er, ellers kommer du til at spilde en masse garn. Du kan bare lade farven hænge og tage den op igen, når du returnerer til bogstavet.

HUSK!!! at når du vender så bliver billedet jo spejlvendt og der kan man godt komme til at vende op og ned på bogstaverne, så det er vigtigt at holde tungen lige i munden.

5. Når du er færdig med mønstret hækler du kluden sammen i siderne, husk at bogstavet skal være spejlvendt, så du får sammenhæklingen inde i kluden.

6. Hæft ender og hækl fm hele vejen rund om åbningen. Jeg har lavet en lille hank.

Hank:
Lav en km i den ene side og slå 20 lm op, lav en km på den anden side af syningen og en fm i nm
Hækl 20 fm tilbage og slut med en km og en fm og hæft

Her ses kluden inden sammenhækling og hæftning.

Den færdige klud