Denne rødkål er noget af det nemmeste i hele verden at lave. Det er onepot og man skal ikke hele tiden holde øje med den før der er gået en halv times tid eller noget.
Det er en opskrift jeg har klippet ud af en avis engang, kan ikke huske hvem der var kokken, men det var en berømt en 😀

Jeg har lavet den lige siden og selv min mor er begyndt at bruge opskriften.
Det kan sagtens laves flere dage i forvejen, det bliver den faktisk kun lidt bedre af.
Eneste eksotiske must er det der andefedt. Det har jeg købt på nemlig.com til en 50’er glasset. Altså hvis man laver rødkålen flere dage i forvejen, men sætter man den over sammen med andestegen til Juleaften, kan man sagtens vente med at komme det i, til det er smeltet af anden og så tage det fra bradepanden.

Rødkål med figner

Ingredienser
1/2 rødkål fint snittet (jeg købte det på pose)
1/2 dl rødvinseddike
1/2 dl balsamico
1 dl ribsgele
2 spsk andefedt
1 dl blandet sød frugtsaft
1/2 dl hønsefond
50 g tørrede figner, hakket
90 g brun farin
1/2 tsk stødt kanel
1/2 dl friskpresset appelsinsaft

Sådan gør du:
Kom det hele i en gryde og lad det simre (spæd til med lidt vand, hvis væden koger væk) til rødkålen er mør.
Sæt det på køl til dagen efter.

Her ses hele molevitten i gryden