Når man laver så meget håndarbejde som jeg gør, laver man som regel en del fejlkøb, hvor man enten køber den forkerte farve eller for meget af en slags garn. Nogen gange er der også, en halv nøgle eller måske bare en tredjedel, men jeg nænner ikke at smide det væk. ?

Nogen gange så er det faktisk ret godt lige at få ryddet op i gemmerne og set lidt på hvad der ligger i poserne.

Min veninde Annette, fra Filippas mødregruppe, har den dejligste lille datter, Lillie som snart bliver 3.

Forrige weekend havde vi dem og deres familie på besøg til flæskesteg. Jeg havde spurgt om jeg ikke skulle lave en cardigan til hende, og det sagde hun ja tak til.

Så selvom jeg havde lidt travlt, så gik jeg ellers igang med alle de garnrester jeg nu havde. Jeg sendte et billede til hende af de farver jeg havde og ved at Lillie elsker lilla, så selvfølgelig skulle der være lilla i cardiganen.

Opskriften på bærestykket er taget fra denne her opskrift fra Drops.

Jeg har valgt ikke at lave viftemønster. Jeg synes det blev for vildt med alle de farver og så et mønster oven i og så har jeg kun lavet knapper i foroven i bærestykket, inden der bliver taget ud. Jeg har lavet 5 knaphuller og brugte nogle mørke lilla knapper for at kompensere for at der ikke var ret meget af den mørke lilla, som også er på ærmerne.
Men sådan er det med rester… man kan ikke få det helt som man vil have det, så må kreativiteten jo i spil og så må man arbejde omkring det.

Her har jeg hæklet bærestykket i en lys syren farve. Ved godt den ser lyserød ud på billedet, men sådan er det jo nogen gange med lys og billeder.
Når bærestykket er hæklet, hækler man ærmerne på.

Så er ærmerne klar og jeg er fortsat ned ad overdelenOg det færdige resultat, med jordbærknapper og en lille blomst.