Hjemme hos os får vi altid en råkost salat til julemiddagen. Med alt det søde og fede mad, er det godt at have noget der er friskt og som knaser lidt og giver lidt friskhed til alt det andet.

Man kan både bruge alm rødkål, men jeg har valgt at bruge rød spidskål, det er lidt friskere og ikke nær så bittert som rødkål. Det er mega lækkert.

Rød spidskålssalat

Ingredienser
1/2 rødt spidskåls hoved, fint snittet
3 hele øko appelsiner
2 håndfulde jumbo rosiner eller tranebær. (andre tørrede frugter kan også bruges)
1 pose pecan nødder (valnødder kan også bruges
1 rødløg, mellemstort, fint hakket

Dressing:
Saften fra 1 appelsin
1/2 dl hvidvinseddike/hvid balsamico
sukker efter smag

Sådan gør du:

– Bland dressingen
– Snit spidskålen fint på et mandolinjern, det skal være millimeter tyndt.
– Skær skallen af appelsinerne med en kniv og skær dem til filetter.
– Hak rødløget fint
– Knus nødderne groft, gem en 4-5 hele til pynt
– Kom alle de grove ingredienser i en skål og bland dem godt rundt

– Rør rundt i dressingen og vær sikker på at alt sukkeret er opløst.
– Hæld dressingen over salaten og bland rundt.
– Kom salaten i en fin skål og pynt med et par appelsin filetter og nogle nøddekerner på toppen