Jeg elsker kylling. Specielt, hvis den er stegt hel, i ovnen. Jeg har ikke så meget tilovers for de alm. kyllingefileter, dem spiser jeg selvfølgelig også, men det er bare mere lækkert med en “Kyllingesteg”, som min svigermor kalder det 😄

Denne version af ovnstegt kylling er med lakrids og serveres med nudler, der er kogt i den fond, som opsamles i bradepanden, under stegningen. Det smager ganske enkelt helt vildt himmelsk, at nudlerne bliver glaseret i fonden.

Helstegt kylling med lakrids og nudler kogt i fond. (4 pers)



Ingredienser

Kylling:
1 hel kylling, 1600g (gerne øko)

Salt

Friskkværnet peber

Lakridsgranulat (kan sagtens udelades)

1 bundt forårsløg

2 gulerødder, i skiver

2 løg, i kvarte

1/4 selleri, skrællet og skåret i små stykker

4 fed hvidløg

2 tsk hele peberkorn

2 tsk fennikelfrø

1 bundt frisk timian

1/2 L hvidvin

1/2 L vand
Tamarisoya og ribsgelé til tilsmagningen

Nudler:
4 brikker æggenudler

2-3 gulerødder i mindre tern

1 bakke sugarsnaps, skåret i halve.


Sådan gør du:

– tænd ovnen på 190 grader

– Klip kyllingen op langs rygbenet og spred den ud på en rist, så brystet ligger i midten. Krydr den grundigt med salt, friskkværnet peber og lakridsgranulat.

Her kan du se en anden variant af en kyllingesteg, som er klippet op langs rygbenet. Det gør, at du får stegt kyllingen mere jævnt og at alt skindet bliver sprødt. Her er den krydret med salt, peber, hvidløg og citronskal.

– kom de klargjorte grøntsager, vinen og krydderier i en bradepande og sæt den nederst i ovnen og lad det stege i 20 min.

– kom risten med kyllingen ind i ovnen over bradepanden og lad den stege i 30 min

– hæld vandet i bradepanden og lad det stege i 30 min mere

– når der er gået en time, tages bradepanden med grøntsagerne ud og indholdet sies op i en gryde, så fonden er fri for urenheder. Grøntsagerne kasseres. (Husk at komme en ren bradepande med et stykke bagepapir i ovnen, under kyllingen, så fedtet ikke drypper ned i bunden af ovnen og brænder på).

– Bring fonden i kog og smag den til med lidt Soya og ribsgelé og kom gulerødderne i. Lad dem koge i 5 min.

– Kom nudlerne ned i fonden. Man skal røre lidt rundt i dem, så de bliver kogt jævnt. Det er meningen de skal opsuge al fonden, så de nærmest bliver glaseret. Hvis der er for lidt væske, kan man komme en smule mere vand ved, eller evt lidt fløde eller mere hvidvin.

– Når nudlerne er klar, kommes sugarsnaps i og der røres rundt.

– Tag kyllingen ud ad ovnen og parter den i lår, overlår, bryst og vinger og læg dem på et fad.

– Server kyllingen med nudler og grøntsager


Velbekomme

Serveringstips:
– Kom evt. groft hakkede cashewnødder udover nudlerne, lige inden servering

– Er du ikke til lakrids, kan du sagtens bare stege kyllingen uden, eller bruge andre krydderier.

– Brug ikke olie til at smøre kyllingen med inden du krydrer den, så bliver skindet nemlig ved med at være sprødt når du tager stegen ud. Olien gør at dampen har svært ved at fordampe og derfor bliver skindet blødt.