Jeg har altid svoret at jeg aldrig skulle strikke. Efter et par mislykkede forsøg i min tidlige ungdom og større teenager, hvor jeg startede på en sweater i mohair – ikke et godt udgangspunkt, I know – svor jeg, at jeg ALDRIG, ALDRIG skulle strikke igen.

Da jeg så var indlagt og Rikke kom med hækletøj til mig, fandt jeg ud af at det der med hækling det var lige mig. Der var kun en nål, man kunne ikke tabe masker og det var bare frem og tilbage. Easy peasy.

Efterhånden som jeg blev bedre og bedre til at hækle, blev det også frustrerende at der bare er nogle ting man ikke kan hækle. Det er bare ikke det samme som strik.

Jeg vil så gerne lave noget til min søn, men der findes bare ikke ret mange lækre ting til drenge, der er hæklede. I hvertfald ikke til dem på 11.

Nå men anyways… da jeg købte garn til min datters vest den anden dag, tænkte jeg, at jeg hellere måtte øve mig lidt både på glat strikning og og vrangmasker, så det gjorde jeg så i dag. Jeg startede lige med at strikke et par ret pinde og så fandt jeg ellers en fin lille video til vrangmasker på Garnstudio her.

Strikkepindene er gamle søstrene Grenes pinde. De er vildt dårlige og jeg har lige fået at vide, at jeg nu skal ned og hente mit nye strikke kit.

C ya later…

***

Later….
Nå men jeg blev altså ved med at øve mig og gik over til det der trøje mønster. Bare lige for at have det i hænderne inden jeg skal begynde rigtigt. Fik lige byttet om på top og bund af mønstret til at starte med, men derefter gik det fint.

Jeg fik endda ros af min mor, der lige kiggede forbi her i formiddag. Hun skulle plante efeu ned ved vores plankeværk. Så formiddagen gik også med lidt strikke snak og hun viste mig et par tricks til at få en pæn kant. Det er jo altid godt med sådan en erfaren dame på 74 smiley

Det er i hvertfald med at udnytte at hun stadig kan. Ved ikke om hun blev lidt knotten over det, da jeg sagde det til hende, men det er jo ikke løgn.

Nå nu skal jeg til møde i den lokale kvinde sammenslutning “Mårslet Minglers” – Hvis I kigger på min insta – link i bunden ovre til højre – så kan I se logo forslaget. Det er ikke offentligt gjort endnu, men jeg skal nok lægge det op her også.