Vi kender alle det der med, at man har noget kedelig kyllingefilet, som man ikke aner hvad man skal gøre ved.

Vi har kørt sådan lidt, “gør-plads-i-fryseren-tema” her de sidste par uger fordi vi skulle gøre plads til en 1/8-Hereford ko her i weekenden.
Nå men, det var kylling vi kom fra.

Jeg har altid kokosmælk i mit kolonialskab – og ris.
I køleskabet var der nogle røde peberfrugter som var ved at synge på sidste vers, en knold ingefær og løg og hvidløg. Jeg fandt også en pose spinatblade, som jeg ellers ikke ville vide hvad jeg skulle bruge til, så kiggede jeg lidt i min krydderiskuffe og faldt over karryen. Til allersidst fandt jeg også en åbnet pose med saltede peanuts, som jeg valgte at køre på blenderen til peanutbutter. Så var der til aftensmad.

Fif:
Peanutbutter:
Det er altså verdens nemmeste at lave selv. Du tager bare en pose med saltede peanuts, kommer den i blenderen – ikke posen selvsagt – Kører ca 2-4 min i blenderen, alt efter hvor crunchy den skal være og så har du den lækreste peanutbutter.

Hvad-er-der-i-køleskabet-karry:


Ingredienser:
1 bakke kyllingefilet 4-500g, skåret mundrette tern/strimler

2 fed hvidløg, hakket fint
2 løg, hakket fint
2 røde peberfrugter, snittet fint i strimler
1 ps frisk spinatblade
1 knold ingefær
2 spsk karry
2 ds kokosmælk
1 lille ps saltede peanuts/ 4 spsk peanutbutter

Sesamolie
Olie til stegning
Fiskesauce
Mango chutney
Frisk, hakket koriander til pynt

Marinade til kødet:

5 spsk Soya

2 spsk Acacie honning

1 spsk Sesam olie

Man kan også komme chili i, hvis man altså har 😉

Serveres med kogte basmati ris

Fremgangsmåde:

– start med at skære kødet i passende stykker, bland marinaden og hæld den ud over kødet og mix det. Lad det marinere imens du ordner resten af maden.

– Sæt risene over, gør som der står på pakkken, som regel: 3 dl ris og 5 dl vand og en tsk salt, koges under låg ved svag varme i 10 min. Sluk for varmen og lad det hvile i 10 min.

– hak løg, hvidløg og skær peberfrugten ud i passende stykker. Skræl ingefærknolden med en teske og riv den på et rivejerm. Du kan bruge alle slags grøntsager, broccoli, gulerødder, squash, blomkål og hvad du ellers kan lide. Det er ikke så vigtigt, bare du kan li’ det.

– Varm en pande godt op og kom raps oile på, eller en anden smags neutral olie og kom evt også lidt sesamolie på.

– Tag kødet ud af marinaden, men gem den, og steg kødet hurtigt. Kom derefter marinaden på og lad den koge ind.

– Når marinaden er næsten kogt ind, drysses karryen ud over. Mængden af karry kan jo justeres alt efter ønsket styrke. Lad den lige brænde lidt af og kom derefter løg og hvidløg og ingefær på. Lad det svitse let, uden det bliver brunt.

– Hæld de to dåser med kokosmælk over og lad det komme op i temperatur, til det
koger svagt.

– Skru ned for varmen til middel varme og kom peanutbutteren i skefuld for skefuld og lad det absorbere i sovsen. Det kan godt tage lidt tid.

– Lad sovsen koge ind til den tykner, det tager ca 10-15 min.

– Smag til med fiskesauce. Jeg kan ikke sætte en mængde på, da det er individuelt hvordan man gerne vil have sin ret. Man kan også bruge salt, hvis man ikke kan lide fiskesauce, man kan også komme lidt mango chutney i for at give mere afrundet smag.

– Til allersidst kommes peberfrugten i og koger lige et minut, hvorefter spinaten kommes i. Der røres rundt et par gange og så er maden klar.


Serveres med kogte basmatiris og en god klat mangochutney hvis man har.