Jeg elsker æbler og jeg elsker æble i kage på alle måder. Denne her består mest af æble og en smule dej og det er faktisk mega lækkert.
Jeg har 5 æbler i min frugt skål og de skal altså snart spises og da jeg skal have gæster i aften tænker jeg at jeg vil lave en æblekage.

JA! Anne Larsen skyllede oksekødet af for fedt i fjernsynet, med fuldt overlæg. Men bortset fra det så har hun faktisk lavet en ting som, selvom det er en “slankekage”, så er den faktisk rigtig god. Eftersom jeg har diabetes og har haft det siden jeg var 1 år, kan jeg med sikkerhed sige, at jeg har prøvet de fleste sukkerfrie kager og alternative versioner af lækre desserter, der ender med at smage af bvadr og er kedelige, fordi de ikke indeholder “rigtige” ingredienser. Jeg er helt med på at mange nyder godt af disse opskrifter og halleluja for at der er nogen der kan lide dem, men jeg har bare smagsløg der kan dechifrere sødestof på ti meters afstand og jeg har bare fået for meget af det. Jeg spiser heller lidt men godt, men jeg sørger altid for at min mad er fuld af grønt og smag. Vi har grøntsager frit for og de giver allesammen smag til vores mad, hvorfor komme det i kunstigt, når vi har så mange muligheder for at komme det i som råvare.

Hvis I fx skal kigger på flere opskrifter, der er lavet af en med diabetes, men som spiser alm. mad, så tag et kig forbi www.louiogbearnaisen.dk. Den side bruger jeg rigtig meget.

Æblekage à la Anne Larsen

Ingredienser:
3 æg
150 g sukker
4 store æbler, skrællede, udkernede og skåret i tern
225 g mel
3 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver eller korn fra en halv stang vanillie (Jeg elsker vanille og jeg bruger altså en hel, for hvad skal man med den anden halve?)
Smør til at smøre formen med

Pynt:
1 æble skåret i tynde skiver
2 spsk sukker
1 tsk stødt kanel
Hakkede mandler/pistacienødder

Fremgangsmåde:
– Pisk æg og sukker skummende
– Pisk mel, vanille og bagepulver i
– vend æbleternene forsigtigt rundt i dejen. Dejen er sådan lidt sej, men når æblerne kommer i, frigives der lidt juice, der gør dejen nemmere at håndtere.
– Kom hele molevitten i en smurt tærteform
– Skær det sidste æble i tynde skiver, måske med et mandolinjern, hvis du har et, og læg et pænt mønster på toppen
– Drys med kanelsukker og nødder
– Bag den ved 200 grader i ca. 40 min

Server den med græsk yoghurt, pisket creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.

Her ses tærten inden den kommer i ovnen

Og efter den er bagt …