Ja, ja, ja… alle bruger lakrids i deres mad og for ti år siden var det mørk chokolade, der skulle i chilien.

Her i familien er der tre der elsker chili con carne og en der hader det… *suk*.

Denne her opskrift bruger jeg en lille smule lakridsgranulat for at få noget ekstra umpfh og umamismag i den. Jeg laver en stor portion, så der er til flere dage.

Chili con carne med lakrids og kanel

Ingredienser:
800 g oksekød
1 pk pancetta/3-4 skiver god bacon skåret i små stykker
3-4 løg, hakket fint
2 dl hvidvin
3 fed hvidløg, fint hakkede
2-3 røde peber i grove tern
3 gulerødder i små tern
2 dåser flåede tomater
2 dl oksebouillon
1 stang hel kanel
2 spsk koncentreret tomatpuré
ca. 1 lille spsk lakrids granulat fra urtekram
1 ds chilibønner
1 ds bønnemix
1 ds majs
Chili efter behov og smag
salt
peber
Frisk koriander

Fremgangsmåde:
– Brun bacon af på panden og tag det af.
– Brun oksekødet godt af i baconfedtet og tag det af panden
– Kom olie på panden og steg løg og hvidløg til de er klare og bløde og har tage let farve, kom derefter chili, kanelstang og gulerødderne på og lad dem riste let.
– Kom kød og bacon tilbage på panden og rør det rigtig godt rundt.
– Hæld hvidvinen i og lad det koge ind
– Skub kødet lidt væk fra bunden af panden og kom tomatpureen ned på panden og brænd det af, inden det røres rundt sammen med de to ds flåede tomater og oksebouillonen.
– Lad kødsovsen simre i godt en halv time uden låg, så noget af væsken fordamper
– Kom bønnerne i og lad det koge lidt længere
– Smag til med salt og peber og lakridsgranulat og evt lidt ribs gelé eller sukker.
– 5 min inden servering kommes majskerner og peberfrugt i sovsen og koger med, så der stadig er bid i det.

Serveres med creme fraiche, frisk hakket chili, frisk koriander og kogte ris eller brød

Velbekomme