I sidste weekend stod den på gæster. Vores venner fra før fanden fik sko på, Thomas og Fie og deres to dejlige unger, kom på besøg lørdag.

Jeg havde forberedt en lækker, lækker ret bestående af confiteret svinebryst, pommes Anna og portvinssauce.

Hvad er confitering? Jo altså de fleste kender confit de Canard, som er confiterede andelår, eller andelår kogt i andefedt. Det opbevares i fedtet på køl og det gør, at de ikke bliver dårlige, fordi fedtet forsegler kødet. Dermed kan det gemmes uden konserveringsmidler.

Det er lidt svært at gøre med en helt svinebryststeg. Så man koger det i olie i 5-6 timer, lægger det under pres, for at gøre det fast i strukturen og så steger man det sprødt på panden.

Det er en lidt længere proces, men det er fandme det hele værd.

Den originale opskrift kan du finde her, på Rigeligt smørs blog.

Det er en fantastisk opskrift og jeg bruger ofte hans retter, så der vil helt sikkert henvise til ham igen.

Pga copyright må jeg ikke kopiere opskriften over her, men kun henvise til han opskrift.

I hans opskrift er der brugt 1kg bryst, jeg brugt 2kg og vi fik heller ikke mørbrad til, men det kan man jo gøre som man vil.

Jeg brugte heller ikke æble eddike, men fransk æblecidereddike istedet for, for det var det jeg havde.

I krydderiblandingen brugte jeg også hel allehånde.

Det rå svinebryst med krydderiblandingen og frisk rosmarin, timian og hvidløgsfed.

Portvinssaucen in-the-making med svampe, løg, hvidløg, portvin og balsamico.

Det færdigkogte og pressede svinebryst, skåret ud i serveringsklare klodser. Klar til at stege sprødt på panden.

Den færdige ret med Pommes Anna, portvinssaucen, eddikesyltede æblestykker og grønkålspuré.